Over mij

Wie is Corrie de Jong?

Al van jongs af aan ben ik te vinden in de natuur. Hieruit haal ik veel creativiteit en positieve energie. Deze creativiteit kan ik kwijt in het ontwerpen en stylen van interieurs. Het geeft mij een boost als ik voor jou een passend ontwerp kan realiseren waaruit je inspiratie haalt en jij je thuisvoelt.

Opgegroeid te midden van het Friese veenweidegebied, raakte ik al op jonge leeftijd betrokken bij het mooie wat de natuur kan bieden; kleurschakering, lichtinval.  De talrijke (weide)vogels, weg sprintende hazen, overig klein wild, het was een lust voor het oog. Tot op de dag van vandaag is er niets mooiers dan heerlijk struinen door ’t land, bos en strand omgeven door al het mooie wat de natuur kan bieden. Het is nooit saai en hetzelfde.

Dit wil ik dan ook laten zien in het interieur. Naast mijn liefde voor de natuur was ik ook van jongs af aan met grote regelmaat aan het schuiven met meubels thuis, muurtje schilderen ik draaide mijn hand er niet voor om. Nu denk ik weleens; zouden mijn ouders dit nu altijd zo fijn hebben gevonden? Maar ze lieten me mooi mijn gang gaan. Vervolgens ben ik vele keren verhuisd en je raadt het al, steeds weer opnieuw mijn huisje inrichten. In de loop der jaren zijn vele stijlen de revue gepasseerd.

Een aantal jaren heb ik in Noorwegen gewoond. Een walhalla voor mij, ik was hier vaak bezig met het inrichten en restylen van hutten rekening houdend met de Noorse tradities. Tijdens de lange Noorse winters ben ik begonnen met het volgen van  HBO studies op het gebied van interieurdesign en styling. Met succesvol resultaat.

Vervolgens, terug in Nederland, heb ik cursussen gevolgd en afgerond op het gebied van vastgoedstyling, plantenstyling, tekenen, SketchUp en kleurgebruik. Ik ben van mening dat je van ieder huis een eigen thuis kan maken. Een thuis  waarin je je goed voelt en wat je een positieve vibe geeft, ongeacht budget, grootte of locatie.

Ik vind het belangrijk om samen met jou tot een passend interieur te komen waarin creativiteit is toegepast uitgaande van de wensen en eisen van jou. Om mij hier volledig op te focussen is het starten van een eigen bedrijf een logisch vervolg. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!

Een hartelijke groet,

Corrie