Werkwijze

Van kennismakingsprek tot verlichtingsplan

Stap 1. De kennismaking

In een oriënterend kennismakingsgesprek op locatie bespreken we je wensen, ideeën en mogelijkheden die worden meegenomen in de ontwerpfase. Ik streef hierbij om een persoonlijk interieuradvies te geven. Uiteraard is het van belang dat het voor beide kanten goed voelt om zo aan elkaars verwachtingen te kunnen voldoen.

Stap 2. Ontwerp en indelingsplan

In mijn kantoor ga ik aan de slag met het ontwerpen en indelen van de ruimten die op jouw verzoek aan verandering en styling in aanmerking komen. Er kunnen meerdere ontwerpen en indelingen worden gemaakt zodat je hieruit, of een combinatie hiervan, een keuze kunt maken.

Stap 3. Kleurenplan

Jouw wensen en eisen neem ik samen met de zes ontwerpbouwstenen – ruimte, lijnen, vormen, texturen, patronen, kleuren – mee in een te maken kleurenplan. Belangrijk is dat deze elkaar ondersteunen en aanvullen in de daarvoor bestemde ruimten. Hierbij rekening houdend met het effect op de ruimtebeleving en op je persoonlijke beleving.

Stap 4. Moodboard

Een moodboard is een fijne en doeltreffende manier om tot een mooi persoonlijk interieur te komen waar sfeer en stijl tot hun recht komen. Een moodboard kan zowel digitaal als met de hand worden gemaakt. Het wordt gebruikt om een idee, concept, een gevoel of gedachte te visualiseren.

Stap 5. Materialenplan

In een materialenplan ga ik op basis van jouw wensen in de hiervoor bestemde ruimten materialen uitzoeken en adviseren die geschikt zijn. Uiteraard spelen decoratieve aspecten hierin ook een grote rol. In het materialenplan neem ik de zes ontwerpbouwstenen ook mee om een mooi, inspirerend en evenwichtig interieur te creëren.

Stap 6. Verlichtingsplan

Aan de hand van jouw wensen zal ik een verlichtingsplan opstellen. Hierbij kijk ik naar de inval van natuurlijk licht en positie en vorm van de ramen. Niet geheel onbelangrijk; de functie die verlichting (kunstlicht) dient te hebben in de ruimte. Dit in kaart te hebben gebracht zal ik lampen en armaturen adviseren.